Domates sosundaki ekşilik nasıl giderilir? Domates sosundaki ekşiliği gidermek için en etkili 6 yöntem

Domates sosu, neredeyse her yemeğin içerisinde yemeğe lezzet vermesi için kullanılan bir malzemedir. Salça kadar önemli, özellikle makarnaların en sevilen sosudur. Domates sosu ya da püresi, bazen ekşiliği yüzünden yemeğin lezzeti büyük oranda etkilemekle kalmaz mide yanması gibi sorunlara da sebep olabilir.

Domates sosundaki ekşilik, birkaç ufak püf nokta ile çözülebilecek bir sorundur. Domates sosundaki ekşiliği gidermek için 6 basit pişirme tüyosunu sizler için derledik. İşte lezzetli yemeklerden vazgeçememek için ve domates sosundaki ekşiliği gidermek için basit ve en etkili yöntemler…

DOMATES SOSUNDAKİ EKŞİLİK NASIL GİDERİLİR?

  • Domates Sosundaki Ekşiliği Gidermek İçin Şeker Kullanın



Domates sosundaki ekşiliğin giderilmesi için bilinen ve en kolay yöntem hiç şüphesiz şeker kullanmaktır. Domates sosundaki ekşiliği gidermek için sos kaynamaya başlayınca tuzunu ilave ederken içerisine bir tutam şeker ilave edebilirsiniz.

Şeker, domates sosunun lezzetini değiştirmeden ve tatlandırmadan sosun ekşiliğini ortadan kaldırarak tadını dengeleyecektir.

  • Domates Sosundaki Ekşiliği Gidermek İçin Karbonat Kullanın

Domates sosundaki ekşiliği gidermek için bir diğer yöntemde karbonat kullanmaktır. Bir tutam karbonatı sosu pişirirken içerisine atın ve çalışmasını bekleyin. Domates sosuna karbonat attıktan sonra kabarcıklar oluşarak köpürmeye başlarsa korkmayın. Bu köpürme işlemi karbonatın çalıştığına ve ekşiliğin çekildiğinin bir işaretidir.

  • Domates Sosundaki Ekşiliği Gidermek İçin Kabuklarını ve Çekirdeklerini Çıkarın

Taze domates ile domates sosu yapacaksanız eğer, domates sosundaki ekşiliği gidermek için domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.

Domatesin kabuklarını rahatlıkla soymak için bir tencerede bol miktarda sıcak su kaynatın. Domateslerin baş kısmına bıçakla “+” işareti verecek şekilde kabuklarını çizin ve kaynayan suyun içerisine atın. Kesilen yerden kabukları açılmaya başlayınca çıkarın ve şoklama için soğuk su dolu kabın içerisine bırakın. Bu yöntem sayesinde domatesin kabuklarını pratik bir şekilde soyacaksınız.

Domatesin çekirdeklerini çıkarmak içinde süzgeçten geçirme yöntemi uygulayabilirsiniz.

  • Domates Sosundaki Ekşiliği Gidermek İçin Tarçın ya da Hindistan Cevizi Kullanın

Hazır domates sosu kullanıyorsanız ve domates sosundaki ekşiliği gidermek için alternatif bir diğer yol ise tarçın ya da Hindistan cevizi eklemekten geçer. Bu iki malzemeden birini kullanarak domates sosunun ekşiliğini yumuşatabilirsiniz. Ancak bu iki malzemenin sosun lezzetini bozmaması için aşırı kullanımından kaçınmanız gerekir. 1 litre domates sosuna yarım çay kaşığı ölçüsünde eklemeniz ideal olacaktır.

  • Domates Sosundaki Ekşiliği Gidermek İçin Patates ya da Havuç Kullanın



Domates sosundaki ekşiliği gidermek için patates ya da havuç kullanmak alternatif bir diğer yoldur. Domates sosunu pişirirken içerisine soyup iri parçalar halinde böldüğünüz havucu ya da patatesi atın ve sos pişince içerisinden çıkarın. Patates ve havuç domatesin ekşiliğini çekerek tadını nötrleyecektir.

  • Domates Sosundaki Ekşiliği Gidermek İçin Pişirme Süresini Kısaltın



Domates sosundaki ekşiliği gidermek için içerisine herhangi bir şey eklemek istemiyorsanız pişirme süresini kısaltmanız gerekir. Domates ne kadar çok pişerse ekşilik seviyesi o kadar artacaktır. Bu yüzden domates içeren bir yemek hazırlıyorsanız domatesi yemeğin içerisine en son atmaya dikkat edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir